Alzheimer: activiteiten

Alzheimer: activiteiten

Als je iemand in je familie hebt met dementie kan dit vervelend zijn. Echter is alzheimer een ernstige vorm van dementie en kan dit nog erger zijn. Zo kan je opa of oma vergeten wie je bent en is dit natuurlijk niet fijn. Echter wil je hier wel vaak zijn omdat je het erg vindt voor dit familielid. Zo moet je kijken wat je met deze familieleden kan doen qua activiteiten. Zo kan je het gezellig maken en kan dit van een groot belang zijn voor deze mensen. Je wilt ze plezier geven en dit kan ze helpen met alzheimer. Een goed gesprek kan fijn zijn, maar je moet wel letten op bepaalde dingen. Zo moet je duidelijk praten en korte zinnen gebruiken zodat de persoon met alzheimer het kan begrijpen. Ook kunnen activiteiten met langzame bewegingen goed zijn voor mensen met alzheimer en kan je dit doen. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling en zorg ervoor dat er genoeg beweging is. Een ander ding wat mensen met alzheimer leuk vinden is muziek. Op deze manier kan je zelfs herinneringen terughalen en kan dit van een groot belang zijn voor de persoon met alzheimer.

Alzheimer

Alzheimer is een vorm van dementie en kan een vervelende aandoening zijn. Zo krijg je dit meestal op een oudere leeftijd en komt het bijna niet voor bij jongeren. Er zijn verschillende symptomen en zo kan je kijken naar geheugen verlies. Op deze manier kan je belangrijke dingen vergeten zoals afspraken, maar ook namen van bepaalde mensen Ook kunnen personen met alzheimer slechter ter been zijn en moet je hier op letten. Daarnaast kunnen ze moeite krijgen met spreken en dingen minder snel begrijpen. Ook zijn concentratieproblemen normaal bij het hebben van alzheimer.

Voorkomen

Als je alzheimer hebt kan je hier vaak niet vanaf komen, maar wel remmen door middel van medicijnen. Echter kan je wel kijken naar het voorkomen van deze aandoening en kan je dit doen met een gezond leven. Door een gezond leven te hebben kan je alzheimer voorkomen en moet je bijvoorbeeld niet roken. Ook is het hebben van overgewicht een boosdoener voor het krijgen van alzheimer. Kijk bijvoorbeeld naar het nemen van een dieet zodat je goed kan afvallen en op deze manier eventueel alzheimer goed kan voorkomen. Zo kan je ervoor zorgen dat je op een oudere leeftijd geen alzheimer of dementie krijgt of in ieder geval minder klachten hiervan.

MEER TE WETEN KOMEN

dementie

behandeling

Herkennen