Voorkomen & behandeling alzheimer

Voorkomen & behandeling alzheimer

Een gezond leven leiden is natuurlijk van belang en dit kan het krijgen van ziektes voorkomen. Als je gezond leeft kan jij je immuunsysteem een stuk versterken en is dit van belang met het voorkomen van bepaalde dingen. Zo kent iedereen alzheimer en is het een vervelende aandoening als je ouder bent. Als je het eenmaal hebt kom je er niet vanaf en is het van belang dat je kijkt naar het voorkomen hiervan. Zo is er bewezen dat 30% van alle alzheimer klachten kan worden voorkomen. Dit kan je doen met een gezond leven en moet je kijken hoe je gezonder kan leven. Zo is roken een boosdoener en moet je dit zo snel mogelijk uit je leven schrappen. Ook is overwicht een boosdoener en kan een hoog overgewicht zorgen voor alzheimer. Door op een dieet te gaan kan je ervoor zorgen dat je van jouw overgewicht kan afkomen. Daarnaast kan extra beweging je hiermee ook helpen en is dit ook goed voor je immuunsysteem. Ook kun je letten op je voeding en supplementen nemen voor de mineralen en vitamines die je mist. De arts kan je hier meer over vertellen en ervoor zorgen dat jij de juiste dingen in je lichaam krijgt.

Behandeling

De behandeling van alzheimer is niet eenvoudig en gaat vooral op medicijnen. Zo kun je met medicijnen de ergste bijwerkingen van alzheimer voorkomen en kan dit soms handig zijn. Je krijgt hiermee niet je geheugen terug, maar is het vooral handig voor de pijn die je hebt. Op deze manier kan je gewoon goed slapen en kan je de medicijnen goed gebruiken. Memantine is de naam van dit medicijn en dit krijgt je voorgeschreven als je een milde tot ernstige vorm hebt van alzheimer. Zo verzacht het de pijn goed en kan je op deze manier een stuk beter leven met je aandoening.

 

Alzheimer

Alzheimer is een ziekte die veel voorkomt bij oudere mensen. Zo kan je meer vergeten en wordt het geheugen aangetast door deze ziekte. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijden en locaties vergeet, maar ook ergere dingen. Zo kan je vergeten dat je kinderen hebt en kan je de namen van bepaalde mensen ook vergeten. Dit is natuurlijk niet handig, maar met medicijnen zoals Memantine kan je dit onderdrukken. Ook kan je hier mee leren leven en kan je bijvoorbeeld ergens opschrijven zodat je het niet kan vergeten

MEER TE WETEN KOMEN

dementie

Herkennen

activiteiten