Alzheimer: Herkennen

Alzheimer: Herkennen

Alzheimer is een vervelende aandoening, vooral als je ouder bent is er een hoge kans dat je dit krijgt. Het is een vorm van dementie, maar wel gelijk de ergste vorm die veel mensen hebben. Vooral als je 65 jaar of ouder bent is de kans hoog dat je alzheimer krijgt en is het van belang dat je het kan herkennen. Zo kan je dit op verschillende manieren doen, maar moet je wel de symptomen weten van alzheimer. Als je merkt dat een familielid van jou vaak locaties en tijden door elkaar houdt kan dit wijzen op alzheimer. Echter zijn er nog meer dingen waar je goed op moet letten en waar je het aan kan herkennen. Zo kan iemand moeite hebben met praten en moet diegene vaak lang denken voordat hij iets kan zeggen. Daarnaast kan je concentratie problemen krijgen door alzheimer en is dit ook een van de symptomen. Pas als iemand echt belangrijke dingen vergeet moet je oppassen en is dit een van de belangrijkste symptomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat iemand de namen vergeet van bepaalde mensen. Of zelfs vergeten dat je kinderen hebt en laat dit al helemaal zien dat je alzheimer hebt natuurlijk.

Voorkomen

Alzheimer kan je moeilijk vanaf komen echter kan je wel andere dingen doen. Zo kun je het voorkomen op een jonge leeftijd door middel van gezond leven. Het is bewezen dat 30% van alle alzheimer problemen voorkomen kunnen worden. Dit kan je doen door middel van een gezond leven en moet je dingen zoals roken niet meer doen. Daarnaast kan hoog overgewicht zorgen voor alzheimer en is het van belang dat je afvalt. Met een streng dieet kan je hiervoor zorgen en kan je een gezond leven leiden. Ook is beweging van een groot belang en kan je op deze manier minder klachten later krijgen.

Leren leven met alzheimer

Als je alzheimer hebt, is dit natuurlijk super vervelend. Echter moet je hier mee leren leven en moet je soms medicijnen slikken voor minder pijn. Zo kan het zijn dat je belangrijke dingen vergeet, maar kan je deze onthouden door dingen op te schrijven. Ook kan je vrienden of familieleden vragen om je te helpen en kan dit zorgen voor minder stress. Als je iemand in je familie hebt met alzheimer is het van belang dat je ze goed helpt. Ook kan je helpen met dingen zeggen zodat er minder vergeten kan worden.

MEER TE WETEN KOMEN

dementie

behandeling

activiteiten